marți, 27 august 2013

Care e visul tău....

Dragă cititorule...        

         Ai visat vreodată cum cazi în gol într-un puț imens, întunecat, spre o apă mare, rece, gîndind: oare voi avea un șoc termic și o moarte rapidă, voi fi disperat și mă voi îneca zbătîndu-mă în zadar sau voi reuși să înot singur spre mal?



         Poți să-ți imaginezi sentimentele acelor clipe de cădere conștientă?

         Ai simțit vreodată așa ceva? Ai trăit astfel de emoții create de gîndurile tale negre crezînd că viața e prea crudă și nedreaptă cu tine, că nu meriți așa ceva? Te-ai simțit mic și nesemnificativ, pierdut în spațiu și fără nici un orizont?

         Stai liniștit, doar te-ai trezit la realitate din frumosul tău basm ireal și ai realizat cît de ignorant ai fost în viață. Culegi doar ceea ce ai semănat. Nimic! Cum vrei să crească din nimic ceva?!

         Acum știu, ești indignat și revoltat și ai vrea să-mi spui: Nu-i adevărat! Am sădit dragoste, am făcut totul pentru x sau y, am făcut totul pentru relația asta, am făcut totul în afacerea asta, am făcut aia și cealaltă, am fost așa și așa...și muulte muulte alte scuze. Da. Sunt doar niște scuze pentru ignoranța ta de pînă acum, pentru comoditatea ta și pentru faptul că te-ai complăcut în zona ta călduță de confort, crezînd că vei trăi astfel toată viața, mulțumit cu ceea ce ai și prefăcîndu-te că nu dorești nimic altceva.

         Ei bine. Acum primești ceea ce meriți. Viața te scutură nițel să te trezească la realitate: HEI! Cît vrei să mai dormi?! Cînd o să realizezi că tu contezi?! Cînd o să faci ceva pentru tine?! Cînd o să începi să crești și să înflorești, să strălucești în cîmpul cu buruieni?! Cît timp vrei să mai fii o biată făptură nesemnificativă, fără un scop, plutind în derivă fără o cale?! Cînd o să realizezi că ești singur în lupta cu viața și doar tu poți face ceva pentru tine, doar tu poți face ca tu să contezi?!

         Fruntea sus, că numai așa poți vedea cînd răsare soarele și mergi înainte. Nu mai privi înapoi decît în scopul de a învăța din greșelile trecute și mergi cu curaj înainte. Știu dragul meu cititor, că necunoscutul te sperie și ți-e teamă să nu dai greș, să nu alegi drumul greșit, să nu intri pe ușa greșită, dar stînd pe loc nu ai cum să ajungi nicăieri. Iar dacă greșești drumul sau ușa, nu-i nici o problemă, te întorci nițel înapoi pînă la răspîntie și alegi o altă cărare, intri pe o altă ușă deschisă. Și tot așa pînă vei găsi calea care să-ți placă.

        Se închide o ușă? Nu-i nimic! Se deschid altele zece.

       Îți trebuie doar curajul să mergi înainte, să riști puțintel. Nimic nu e ușor în viață, dar așa să te gîndești, că tot ceea ce e obținut mai greu e mult mai valoros.



       Este precum urcatul pe munte. Cu cît efortul e mai mare cînd urci un munte, cu atît satisfacția și bucuria din vîrful lui sunt mai puternice, mai mărețe. Iar ajuns sus, vei descoperi alte noi culmi mai mari și mai frumoase și o vei lua de la capăt. Și știi bine că uneori e necesar să cobori pentru a ajunge într-un final la poalele noii culmi, de unde vei începe ascensiunea pas cu pas.  Uneori mai cazi, te rănești mai mult sau mai puțin, dar ceea ce nu te omoară te face mai puternic. Te odihnești, te reculegi, te regăsești și cu forțe noi pornești din nou în ascensiune.


      Dar nu uita! Pe munte e nevoie de echipament potrivit, de atenție, de perseverență, de curaj, de ambiție, de antrenament, de condiție fizică, de luciditate, de forță, de istețime, de orientare, de efort, de alimentație potrivită, de ajutor uneori...și multe altele. Dacă faci ceva greșit, dacă mergi nepregătit, dacă te avînți unde ești depășit de situație, dacă riști aiurea iresponsabil...orice greșeală, să știi că muntele nu ți-o iartă.
   
     Așa e și în viață! Plătești mai mult sau mai puțin pentru propriile tale greșeli. Găsește propriile tale greșeli. Asumă-ți propriile greșeli. Învață lecțiile vieții și cel mai important... învață să te ierți pentru ceea ce ai greșit și nu da vina pe alții sau pe destin. Destinul ni-l modelăm singuri!

     Fă-ți viața așa cum o dorești!

     Cunoaște-te pe tine înainte și află ceea ce e mai bine pentru tine, ceea ce-ți dorești cu adevărat (lasă fantasmagoriile deoparte!), descoperă ce te face fericit cu adevărat și urmează-ți calea spre fericire!

    P.S. Tu ai reușit să te cunoști? Știi ce te face fericit? Care e visul tău de acum?
     

Un comentariu:

  1. Nu suntem cu nimica mai rai sau mai buni decat altii, avem caliatati, avem defecte dar totul ne obliga sa mergem inainte cu capul sus si sa invatam din greseli. Cum zice vorba: Indiferent daca ai reusit sau nu, mergi inainte! Si vei gasi pe drum o multime de puncte de sprijin si motivatii care te vor propulsa spre telul tau! Vei reusi!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.