miercuri, 5 noiembrie 2014

Egoismul, invidia și răutatea, plus... gelozia.

          Femeile... ooo... s-au scris și se pot scrie rînduri fără sfîrșit și probabil tot nu se va spune totul despre ele.

          Azi voi scrie despre părțile mai negative ale femeilor.

          Egoismul, invidia și răutatea, plus... gelozia.

          Cu toții avem momente sau am avut momente cînd am trăit și simțit aceste... să le spunem simplu, sentimete negative. Fiecare a simțit diferit, a gîndit diferit și a acționat diferit. Atît bărbații cît și femeile au parte la un moment dat în viață de astfel de sentimente. Se știe însă, că femeile sînt puțin mai mult predispuse la astfel de emoții negative.


          Unele femei sînt mai rele și egoiste. Există cazuri nenumărate în care ea îl părăsește pe el, dar cînd el își revine și vrea să-și refacă viața, ea se bagă insistent în calea lui pentru a-l împiedica să fie liniștit.

         Să fie din cauză că abia atunci își dau seama ce au pierdut și vor să recîștige dragostea bărbatului părăsit? 

         Sînt genul de femei care nu știu să prețuiască ceea ce le oferă viața. Acel gen de femeie mereu nemulțumită, dar egoistă și invidioasă dacă el știe să fie fericit fără ea. Nu-și dă seama că el a fost mereu la fel, doar ea fiind problema. Ea nu a știut să se bucure de ceea ce avea. Acum cînd vede că o alta e fericită, probabil își închipuie că el s-a schimbat și dacă revine o va face și pe ea fericită. Nu realizează că, el nu există ca să o facă pe ea fericită. Nu realizează că, ea e singura persoană responsabilă pentru propria fericire sau nefericire.

        Nimeni nu poate face fericit pe altcineva.

        Sau pur și simplu s-a trezit și a realizat că ea era problema propriei ei nefericiri și că el era cel potrivit, că alții sînt mai răi. Unele chiar realizează asta, dar de cele mai multe ori... e prea tîrziu.

        Bărbatul părăsit a realizat și el între timp că există și alte femei care să-l aprecieze, iubească și înțeleagă și-n plus, doar cei care nu s-au vindecat, se mai întorc înapoi la femeia ce i-a rănit și abandonat.
       
         Să fie din cauză că pur și simplu nu suportă ca el să fie fericit fără ea, crezînd că ea era chiar de neînlocuit vreodată? 
   
         În egoismul ei, acest gen de femeie își închipuie că el va plînge toată viața după ea. Se crede buricul pămîntului și cînd realizează că nu e chiar așa, că el a renăscut, s-a ridicat și a mers mai departe, răutatea, invidia și egoismul își spun cuvîntul. De cele mai multe ori, ea nici nu-l mai vrea înapoi, dar pur și simplu nu vrea să-l lase să fie fericit cu o alta. Se hrănește cu nefericirea lui și nu suportă să-l vadă liniștit și fericit. E genul de femeie stăpînită și condusă de aceste sentimente negative. Ea se hrănește cu aceste sentimente și trăiește într-o nelinște cruntă. Gîndurile ei fac planuri și planuri cum să-l streseze pe el, cum să-i facă zile fripte intrusei și cum să-i despartă. Poate că intervine și orgoliul, care o îndeamnă să demonstreze că e cea mai bună, că poate să-l recucerească oricînd. Cu siguranță dacă va reuși acest lucru o va face doar pentru a-și satisface propriul orgoliu și din plăcerea, puțin diabolică, de a-l părăsi apoi iar. Astfel ea se simte invincibilă, puternică și victorioasă.

         Unele fac conștient rău știind clar că o fac doar din egoism, invidie și răutate. Altele în schimb nici nu realizează asta, doar sînt conduse de aceste sentimente și gîndurile lor negative. Acestea  realizează doar după ce recuceresc bărbatul, că de fapt nici nu-l doreau. Oricare ar fi categoria, sînt cam la fel de rele iar consecințele pot fi extrem de grave. Un bărbat rănit de două ori de aceeași femeie, poate fi afectat grav, distrus chiar.

         E valabil și pentru femei, însă din cîte știu eu, cazurile în care bărbatul ce a părăsit o femeie să revină și să încerce să o recucerească, doar din invidie și răutate, doar pentru a nu fi ea fericită cu un altul... sînt mai rare. În general bărbații sînt mai orgolioși și nu mai vor o femeie după ce a fost cu un altul. Chiar și dacă realizează ce au pierdut, chiar și dacă regretă că au părăsit o femeie, orgoliul îi oprește de multe ori să facă ceva în privința asta. Ei renunță mai ușor.

        Femeile în schimb... știu multe cazuri în care revin doar din invidie, egoism și/sau răutate.      

        Probabil e înrădăcinat în subconștientul femeii nevoia de a fi iubită, apreciată, ocrotită... iar faptul că, bărbatul ce a făcut asta poate fi cu o altă femeie, îi dă sentimentul că nu mai e apreciată, iubită... etc... O fi din nevoia de a se simți din nou apreciată... Această senzație greșită din subconștient poate crea sentimentele negative de mai sus și să ducă la acțiuni mai puțin lăudabile.

        Nu aprecierea unui bărbat, atenția și iubirea lui te fac să te simți femeie. 

        Dacă așa simți, dacă te simți femeie frumoasă și puternică doar cînd ești apreciată și iubită de un bărbat... îmi pare rău să-ți spun, dar ești pe un drum geșit. Vei suferi, vei fi nefericită și vei face lucruri ce probabil le vei regreta, pentru că TU nu ești împăcată și nu ai liniștea interioară necesară pentru a te aprecia și simți femeie, fiind singură, pur și simplu tu cu tine să fii ok.

        Nu ai nevoie de un bărbat ca să te simți femeie.

        E frumoasă dragostea, e frumos să fii iubită și apreciată, e minunat să ai un bărbat bun alături de tine, dar nu asta te face femeie. Asta doar îți umple sufletul cu și mai multă căldură și bucurie. 

2 comentarii:

  1. vorbesti doar despre rautatea femeii..insa nu zici nimic despre barbatul care este rau....si urat sufleteste..despre cel care iti otraveste viata si se razbuna pe tine ptr ca nu te poate duce unde are el chef...la distrugere...barbatul care vrea ca tu femeia sa nu stralucesti mai mult decat uratele din familia lui....ma intelegi???/ materialul tau prezinta doar o fata a unor situatii..nu ambele parti....si asta nu se face intr-o judecata dreapta..e urat sa pui in spatele unei femei totul ..aparand un barbat care poate e un afemeiat care umbla cu tot felul de prostii si smecherii..in care nu au ce cauta o femeie de bun simt....sa fim seriosi...chiar tu nu esti ok....o zi buna...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vorbesc în mod general, despre unele femei egoiste și rele.

    "Atît bărbații cît și femeile au parte la un moment dat în viață de astfel de sentimente. Se știe însă, că femeile sînt puțin mai mult predispuse la astfel de emoții negative.
    Unele femei sînt mai rele și egoiste...."

    Nu am spus că toate femeile sunt așa și că bărbații sunt sfinți. Departe de mine ideea de a apăra pe cineva și bărbatul cu atât mai puțin. Am prezentat doar laturile negative ce le pot avea unele femei.
    De fapt, aceste laturi negative le poate avea oricine, fie femeie sau bărbat. Bărbații au părțile lor negre, ohoo, dar în general ei merg mai mult pe orgolii și mai puțin pe invidie și egoism. Ei par mai puțin răzbunători, comparativ cu femeile.

    Nu știu dacă mă înțelegi. Dacă citești totul, încercând să fii cât mai obiectivă și să faci abstracție de propria ta suferință, poate vei reuși să înțelegi mai bine ideea.

    Știu, sunt bărbați infideli, sunt bărbați violenți, sunt bărbați adevărați monștri, dar per ansamblu, femeia care e rea și vrea să fie rea, poate fi mai diabolică decât un bărbat.
    Bărbatul, în general, are o gândire mai simplă și merge mai mult pe instincte. El poate fi un măgar, un cretin, un domn, un cățeluș, un ticălos, un romantic sau mai știu eu cum în funcție de cât e de frumos sau urât sufletește.
    Femeia are o gândire mult mai elaborată, mai analitică, mai șcenaritică sau cum vrei să-i spui. O femeie urâtă sufletește poate fi cu adevărat diabolică, dacă vrea.

    Nu știu cum să o spun altfel, dar așa privind în general lumea din jur, văd la femei mult mai multă răutare, mai multă invidie. Femeile sunt parcă ceva mai bâtfitoare și eu cred că noi femeile suntem ceva mai rele decât bărbații. Adică avem o înclinație mai mare spre răutate decât ei. Asta nu înseamnă că bărbații nu pot fi și ei răi, egoiști, invidioși sau bârfitori. Doar îmi par mie așa un pic mai puțini răutăcioși.

    Poate mă înșel...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.