duminică, 2 iunie 2013

Timpul...aliat sau dușman...?

            Uneori simt că timpul e dușmanul meu. 

            Se întîmplă asta atunci cînd vrei să faci mai multe mai repede, dar ai nevoie din păcate de mult mai mult timp, însă vezi că nu ți se acordă acest timp, așteptîndu-se de la tine rezultate miraculoase peste noapte, dacă se poate. Ei bine, nu se poate asta. Nu cred în miracole. Totul se obține prin muncă, perseverență și multă răbdare. 

           Cînd ești presat de timp devii agitat, nervos, neatent și inevitabil faci greșeli. Ești doar un om
la urma urmei... un om imperfect, un om cu defecte și calități, un om cu sentimente și emoții ce e greu să le stăpînești și controlezi dacă nu ai fost învățat să faci asta. Iar sociatatea, prietenii, școala, părinții...nimeni nu te învăță asta, pentru că nici ei nu știu asta și nu au fost la rîndul lor educați și învățați așa ceva. Așa ceva ar trebui să se predea în școli, nu să fii îmbîcsit cu informații total inutile în viață, care oricum le vei uita în vreo 3 ani. Ar trebui să te învețe despre viață și cum să devii un om puternic, cu o personalitate puternică, cu o stimă de sine maximă. Să te învețe să iubești, să te învețe să oferi iubire necondiționată, să te învețe să fii independent și nu un sclav al concepțiilor greșite și un roboțel ce primește recompensa dacă face ce i se spune. 

          Timpul, viața...te învață să vezi la un moment dat cît de greșit ai fost educat și cît de greșit ai fost învățat să gîndești, să simți și să te comporți, iar atunci cînd ajungi să conștientizezi toate acestea și-ți dorești mai mult de la tine și de la viața ta, atunci ajungi să studiezi, să te dezvolți și să evoluezi, atunci începi adevărata ta revoluție interioră. 

         Și revenim astfel înapoi la timp. Ai nevoie de mult timp, multă muncă, perseverență și răbdare pentru a finaliza acest proces benefic al dezvoltării tale interioare... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.