marți, 8 martie 2016

Femeia...antiteza stărilor sufletești.




           Iaca a venit și 8 martie, cu celebra sărbătoare a femeii și-n special a mamei. Nu am să vă scriu acum despre această zi, nici despre ce cadouri să faceți în astfel de momente.

           Am să vă scriu despre Femeie și stările ei sufletești.

           Femeia este o ființă extrem de complicată, foarte diferită de voi bărbații, dar atât de ușor de mulțumit. Știu. Știu. Veți râde acum sau veți bombăni pufăind. Ei bine, nu știu ce femei ați cunoscut voi și ce femei aveți în preajma voastră, dar eu vorbesc despre femeile absolut normale. Aceste femei simple, cu suflet frumos, eu le consider adevăratele femei.


           Ei bine, așa cum voi, bărbații aveți stări diverse și acele momente când simțiți nevoia să vă retrageți în peștera voastră, singuri cu gândurile voastre, așa și femeia are stări diferite. Ea oscilează precum valurile mării. Acum se ridică, apoi cade, iar se ridică, iar cade și tot așa. Am putea spunde că e ciclic, doar că, precum marea... azi e calmă, liniștită fiind o zi însorită, mâine e furtună și asta o agită mai tare sau e chiar vijelie... Deci, valurile ei sunt ciclice, dar sunt influențate de mediul înconjurător și factorii externi.

           Da. E dificil. Știu. Cu cât are mai mulți factori externi, care o influențează, cu atât e mai mare riscul să vină furtuna.

           Și nu e vina voastră, a bărbaților. Ooo! De câte ori nu aveți voi stări ciudate fără a fi vina femeii? Vezi. Așa și ea. Are stări ciudate ce probabil de cele mai multe ori nu au nici o legătură cu bărbatul de lângă ea. Deci, nu te mai simți vinovat pentru stările partenerei... decât atunci când o dai în bară. Cum o poți da în bară, presupun că știi. Dacă nu știi, am să-ți spun în altă zi.

           Stai calm și nu te agita să-i aduci luna de pe cer. De ce ar dori o femeie luna, când tu ești soarele ei? Ea este de fapt luna ta, și reflectă razele tale.

           Realizezi cât e totuși de simplu? :)

           E suficient să radiezi multă căldură și lumină în jurul ei, iar ea va străluci pur și simplu.

           O femeie nu vrea comori și palate. O femeie vrea dragostea ta, iubirea ta, atenția ta, căldura ta, zâmbetul tău, fericirea ta. Ea vrea să radiezi tu, să-i luminezi viața cu razele tale. Atunci ea va străluci pur și simplu lângă tine.

          Nu e nevoie să-i dai un car plin de flori. E suficient un mic bobocel.
          Nu e nevoie să-i dai palate. E suficient un mic cuibușor intim, al vostru.
          Nu e nevoie să-i dai averi. E suficient un gest banal.
          Nu e nevoie să-i oferi excursii sofisticate și scumpe. E suficientă o plimbare romantică în doi, în care să-i acorzi atenția ta, grija ta, afecțiunea ta, căldura ta sufletească.

          Ai înțeles cât e de simplu?

          Și mai există un mic secret.
          Cu cât ești mai constant în dăruirea gesturilor mărunte, banale chiar, cu atât e mai bine. Un sărut dimineața, un zâmbet cald, o mângâiere tandră, o atingere banală, o strângere de mână, o îmbrățișare, o vorbă bună... și i-ai făcut ziua frumoasă.
          O plimbare de mână, o floricică din iarbă, o bombonică surpriză, o sărutare furată, o mângâiere banală, o atingere fugară... și i-ai făcut viața minunată.
          Nițică răbdare din când în când, să o asculți cu atenție, chiar dacă îți spune ceva lipsit de importanță sau plictisitor... și i-ai făcut sufletul să se deschidă total.
          Puțină tactică în exprimare, să-i explici când ești tulburat, ce se întâmplă cu tine, astfel încât să nu se simtă ea vinovată de nefericirea ta de moment. Puțină comunicare când vrei să fii singur, să înțeleagă ce-i cu tine, să nu-și facă griji ce s-a întâmplat cu voi doi... și îi vei da liniștea sufletească necesară să-și vadă de treburile ei obișnuite.
          O scuză banală când greșești ceva, o îmbrățișare, un pupic, o mângâiere când e supărată și ai să vezi că-i trece.
          O îmbrățișare, un sărut, o mângâiere, un zâmbet și o vorbă caldă înainte de culcare și va dormi ca un copilaș fericit.

          E dificil? E atât de greu să fii cald, să zâmbești și să o iubești zilnic? Lumineaz-o doar cu iubirea ta zilnic, iar ea te va răsfăța zilnic. Va amplifica mereu razele tale ce i le oferi și-ți va lumina ziua înzecit, atât ție cât întregii tale familii. Hrănește femeia cu iubire și ea va radia de energie, frumusețe, tandrețe, atenție, admirație, dragoste, putere, sprijin, răbdare, hărnicie, voință, dorință, etc etc...

          Femeia e reflecția bărbatului de lângă ea.

         În zadar de 8 martie sau alte sărbători oficiale îi dai nestemate scumpe, dacă în restul zilelor o ignori sau te comporți urât cu ea. Fără iubirea ta, cu care să o hrănești constant, oricât de mult te iubește, se va ofili încet, încet precum o floare fără lumină și apă, ținută în întuneric și de care-ți aduci aminte doar de sărbători să o uzi. :)

         Deci, e frumos să spui la mulți ani de 8 martie și chiar să-i dai o floare dacă vrei, dar nu o face doar că așa se face. Oferă-i dragostea ta din suflet, nu doar azi, ci zi de zi, iar ea... va înflori mereu și va străluci în preajma ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.