vineri, 10 mai 2013

Despre gînduri, emoții și responsabilitate...


       Cîți dintre voi nu trăiesc ascunși sub o mască sau chiar mai multe măști?!
       Cel mai dificil în viață este să te analizezi pe tine și să te accepți așa cum ești tu cu adevărat, cu
bune și rele și să-ți asumi responsabilitatea pentru toate faptele, gîndurile și emoțiile tale. 
       Cel mai ușor este să ne mințim singuri și să-i mințim pe cei din jur ascunzîndu-ne sub diverse măști, precum și faptul de a da mereu vina pe altceva sau altcineva. 

       X m-a făcut să sufăr, Y m-a făcut să fac asta, Z e vinovat pentru tot...și tot așa aruncăm frumușel responsabilitatea în cîrca altcuiva sau asupra evenimentelor și tot ceea ce ne înconjoară. Uităm mereu să privim în interiorul nostru și să vedem adevăratul vinovat: propria persoană și propria gîndire.  
      Gîndurile noastre negative crează emoții negative și acestea dacă le urmăm este inevitabil să facem fapte negative. 


           "Durerile si emotiile noastre sunt de fapt perceptii ale mintii noastre. Starea emotionala nu reflecta realitatea, iar prin schimbarea caracteristicilor emotiei, ne putem schimba perceptia". (citat din "Revoluția interioară în 6 pași"). 
        
       Tot în acest curs de psihologie, spuneau la un moment dat ceva de genul: Nu mintea e stăpînul tău ci tu ești adevăratul stăpîn al minții tale.
       Învățați să vă controlați mintea și nu vă mai lăsați controlați de gîndurile negative. Conștientizați ceea ce sunteți și cum sunteți și acceptați-vă, învățați să vă iubiți și asumați-vă responsabilitatea. Nu mai dați vina pe ceea ce este în jurul vostru. Învățați să vă schimbați obiceiurile negative, eliminîndu-le sau înlocuindu-le cu altele pozitive. Este un proces greu și anevoios, dar nu imposibil. 
       Poți deveni mai bun și să fii așa cum îți dorești cu adevărat, astfel încît să ajungi să te iubești pe tine, pentru ceea ce ești. Atunci vei ști cu adevărat să-i iubești și pe cei din jur necondiționat și vei găsi împlinirea sufletească. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.