marți, 19 mai 2015

Aparențele înșeală...

           Cred că ați întâlnit măcar o dată în viață genul de persoană pupincuristă, extra curioasă și băgăcioasă, prefăcută și șmecheră, ce probabil și-ar vinde și mama numai să obțină ceea ce vrea. Astfel de oameni fără scrupule își bagă nasul cu tupeu prin lucrurile tale, scormonesc peste tot când au ocazia. Ei vor să știe tot ce faci, tot ce vrei să faci, tot ce vorbești cu alții, totul, absolut totul, chiar și cum respiri.

         Astfel de oamni nu se dau în lături...

marți, 12 mai 2015

Un duș rece...

            Oamenii... Cred că oamenii sunt cele mai josnice creaturi.

            Doar la oameni am văzut răutate, invidie, egoism, minciună, orgoliu, gelozie, trădare, nepăsare, șantaje emoționale, nerecunoștință, nedreptate, jigniri, lipsă de respect, nesimțire, hămesire și altele multe rele. Doar oamenii sunt capabili de toate acestea adunate.

           Un câine nu va mușca niciodată mâna care-l mângâie și/sau hrănește. Un animal nu uită binele ce i-l oferi și te va iubi necondiționat tot restul vieții lui.

vineri, 8 mai 2015

Îngerul tău păzitor...

       Oameni buni, zău că nu reușesc unerori să înțeleg cum pot avea unii o minte atât de îngustă.  Accept realitatea... Chiar există oameni cu mintea îngustă, ce parcă trăiesc în junglă. Dar zău nu înțeleg prostia umană. Pe net circulă informații cum poți refuza cardul de sănătate. Pe la Tv am văzut doar ceva știri cum, că unii consideră cardul ca fiind necuratul și alte aberații ale minților înguste.

       DAR.. nu am văzut să circule online sau să fie pline canalele tv de emisiuni ce explică pe înțelesul tuturor eficiența și necesitatea acestui card de sănătate. Sincer! Nu e prost cel ce se teme din neștiință, fiind doar neinformat, fraierit și speriat de ce aude, vede și citește peste tot. Proști, chiar ticăloși, sunt cei ce cu bună știință îi sperie și-și bat joc de bieții oameni amărâți și needucați.

      E o ticăloșie să nu te folosești de mijloacele de informare pentru a educa populația. E o ticăloșie să te folosești de aceste mijloace de informare pentru a cretiniza populația, a speria și a dezinforma lumea. RUȘINE! 

joi, 7 mai 2015

De la cine înveți ?! Lecții de viață...

            Când mă gândesc la animale, pur și simplu zâmbesc. Sunt suflete frumoase ce-ți dau lecții de viață deosebite.

            Pisicile de sub geam, m-au învățat ce înseamnă familia. Le urmăream adesea când aveau pui, cum grijeau toate pisoii mici. Chiar și cele ce nu erau mame naturale, aveau grijă cu aceași căldură și răbdare de cei mici. Erau o familie stabilită în subsolul blocului, profitând de un geam spart al unui beci ce era probabil nefolosit. Mereu una dintre pisici stătea cocoțată pe un butoi din apropiere, păzind puii ce se jucau prin iarbă. La primul semnal al ei, aceștia fugeau repejor la adăpostul subsolului.

          Acest sistem de protecție, apărare și prevedere, l-am observat și la vrăbiuțe. Le vedeam adesea venind pe tufele de trandafiri de sub geam. Mama le dădea adesea firimituri de pâine sub geam, așa că deja erau obișnuite să vină acolo. Își făceau simțită prezența cu ciripiri pe pervaz sau chiar bătăi fine în sticla geamului cu ciocul lor micuț.