duminică, 19 ianuarie 2014

Schimbare radicală… (special pentru bărbați…).

             Într-o zi văd statusul unui prieten: Happy!!! Surprinsă fiind de schimbarea radicală în doar cîteva zile, întreb și eu ca tot omul curios, ce s-a întîmplat.
             Doar cu cîteva zile înainte era supărat maxim din cauză că iubita lui nu-i mai vorbea, crezînd în minciunile spuse de fosta prietenă. Nu știa ce să mai facă, cum să o convingă să-l asculte, să nu mai creadă minciunile fostei prietene, ce dorea clar să-i despartă. Mi-a cerut sfatul.

             I-am spus să aibă răbdare, să demonstreze adevărul. E nevoie de fapte nu de vorbe. Fapte reale, din suflet. Gesturi frumoase și sincere ce să exprime sentimentele pure, reale.

             Majoritatea bărbaților fac greșeala să considere că odată cucerită inima unei femei, va fi a lor pe veci, fără a mai depune nici un efort. Greșesc amarnic. O femeie are nevoie zilnic de afecțiune, de gesturi mărunte care să-i confirme iubirea partenerului.
             Un zîmbet, o vorbă bună și caldă, un sărut, o îmbrățișare, un banal mesaj dimineața cu "Bună dimineața!" sau "O zi frumoasă!" face minuni, precum și un la fel de banal "Noapte bună!" sau "Somn ușor." seara. O floare cît de mititică din cînd în cînd. O bomboană dăruită pur și simplu din senin, doar așa de dragul de a-i dărui ceva. Orice știi că-i place, că-i aduce un zîmbet. Gesturi mărunte, banale, cadouri nesemnificative din punct de vedere material dar cu încărcătură sentimentală, vorbe simple dar sincere, spuse cu drag… acestea sînt fapte ce dovedesc iubirea bărbatului, dacă sînt făcute constant și fără a aștepta nimic în schimb. Este vorba despre a dărui pur și simplu din suflet. (E valabil și la femei, doar că ele cam știu să facă asta din instinct… din felul lor de afi… de aceea mă adresez bărbaților, ei fiind altfel  construiți și avînd altfel de gîndire…).
           Mărunțișuri atăt de banale ce pot fi făcute zilnic fără a constitui nici un efort din partea unui bărbat. Cît îți ia să scrii un mesaj scurt dimineața cînd te trezești sau unul seara înainte să adormi? Cîteva secunde.
           Cel ce nu acordă măcar cîteva secunde pe zi iubitei, din timpul lui prețios, demonstrează că nu știe prețui femeia sau habar nu are cum simte și gîndește o femeie.

           O altă greșeală majoră ce o fac unii, este să creadă că, un cadou scump valorează cît gesturile mărunte dintr-un an de zile. Ei bine dragii mei țin să vă anunț că, un cadou super scump valorează pentru inima unei femei exact la fel de mult cît valorează o bomboană. Da. Nu glumesc! E pur și simplu UN gest frumos. Un gest făcut azi, nu are nici o putere să înlocuiască gestul de mîine sau poimîine, indiferent cît valorează material. Dacă-i dăruiești azi o casă, nu înseamnă că mîine poți fi un măgar și să o înjuri sau chiar mai rău, iar ea să te aprecieze și iubească veci pururi, doar pentru că i-ai dat casa.

           Iubirea nu poate fi cumpărată!

           Citisem undeva mai demult, că preludiul unei femei începe dimineața cînd se trezește din somn și durează toată ziua. Dacă dimineța îi vorbești urît, te răstești la ea, apoi o ignori toată ziua, nu te aștepta ca seara dacă vii cu un buchet mare de flori sau un cadou scump, să fie deja în extaz și să ai cea mai fierbinte noapte de amor. Supărarea și dezamăgirea din sufletul unei femei, suportată o zi întreagă, nu se șterge pur și simplu cu un cadou și un iartă-mă spus seara. Și nu e vorba că ar ține supărarea ele, așa de figuri sau mai știu eu ce. Nuu…

          Sufletul e atît de sensibil și fragil. Iubirea se clădește pas cu pas. Dacă nu faci o fundație solidă și trainică, riști să se dărîme casa. Nu poți construi pe nisip, fără o fundație. Nu va rezista în timp. Iar așa cum trebuie mereu să întreții o casă, să o menții curată și frumoasă, așa e nevoie să menții și iubirea curată și frumoasă.

          Mulți se îndrăgostesc și confundă îndrăgostirea cu iubirea. Apoi se culcă pe o ureche mulțumiți și liniștiți că iubita lor e leșinată după ei. Nu se gîndesc că acea chimie, ce e de fapt îndrăgostirea, se consumă, dispare încet încet și-ntr-un final nu mai există. Atunci rămîne ceea ce ai clădit. Nu ai clădit nimic?! Nu mai rămîne nimic. Nu mai dăruiești nimic, dar aștepți să primești ceva?! Pînă cînd să tot primești?! De unde?! Tu nu faci nimic. Tu nu te sinchisești nici să-i spui un banal "Bună dimineața!" dar aștepți ca ea să te iubească necondiționat, ea să dăruiască permanent?! Nu funcționează așa!

         Deci, domnii mei, nu mai dormiți liniștiți după ce ați cucerit inima unei femei. Iubirea e precum un copac. Dacă nu are rădăcini puternice îl poate smulge din pămînt o furtună. Dacă nu e sănătos și bine îngrijit îl poate rupe un vînt sau să-l mănînce bolile și insectele, caprele sau alți dăunători sau… pur și simplu să se usuce, să moară în timp…

         Amicul meu, mi-a urmat sfatul și a dăruit consecvent zilnic iubire, prin gensturi banale și lucruri mărunte, dar făcute din suflet. A sădit sămînța potrivită, iar roadele au fost pe măsură. Era foarte fericit, că nu doar s-a împăcat cu iubita, ci chiar se vor căsători.

         La capitolul căsătorie există iar diverse teorii și sfaturi practice, dar nu am să vă spun acum despre ele.

         Le-am urat fericire și vreau să-i văd peste mulți mulți ani prin parcuri de mînuță, precum bătrîneii ce-mi sînt atît de dragi. Aceea e iubirea pură, iubirea reală… I-am spus și repet din nou, să nu facă greșeala să uite ceea ce a făcut acum și să doarmă pe o ureche liniștit după căsătorie.

        Iubirea poate să moară oricînd, dacă nu e prețuită…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.